SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Truppgymnastik

I truppgymnastik tränar och tävlar gymnasterna lagvis. I truppgymnastik ingår tre grenar: matta, fristående och hopp.

 

Vi tar emot barn och ungdomar från 7-8 år och uppåt. För att kunna tillgodogöra sig träningen så bör man kunna sparka upp till handstående mot vägg och hoppa med två fötter på satsbrädan. Våra truppgrupper tränar 2-3 gånger i veckan 1-2 timmar varje gång. 

 

I alla våra grupper lägger vi vikt vid grundträning som styrka och rörlighet och är noga med tekniken. Även lekar och dans ingår i träningen. Men viktigast av allt är naturligtvis att vi har roligt tillsammans och att våra barn och ungdomar känner rörelseglädje som förhoppningsvis räcker livet ut. Vi strävar efter att alla får möjlighet att utvecklas i sin takt och efter sina förutsättningar. Det innebär att alla nödvändigtvis inte tränar exakt på samma övningar i gruppen. Samma redskapsuppställning kan därför användas för olika övningar beroende på hur långt man har kommit inom gymnastiken.

 

Vi har som målsättning att delta i enklare tävlingar i regionen. Om och vilka tävlingar som trupperna deltar i, beslutar ledarna i respektive grupp efter gruppens förutsättningar. I samband med tävling kan det krävas tävlingsdräkt och tights. Dräkten lånas från föreningen och tightsen bekostas av gymnasten själv. Det är inget krav att vara med och tävla utan det väljer gymnasterna själva.

 

I samband med uppvisningar och tävlingar kan ni som förälder bli ombedda att hjälpa till t.ex. med redskapen, i entrén, kiosken eller med skjuts till tävlingar. Vanligtvis så krävs er insats 1-2 gånger/termin. Vi är alltid i behov av fler som vill hjälpa till i föreningen t.ex. som ledare, domare, administratör eller annat. Om ni vill bidra kontakta oss på trupp.ljungsbrogf@gmail.com.

 

Läs mer om gruppindelning och träning i dokumentet: "Truppverksamhet beskrivning".

Nyheter från föreningen
Ljungsbro Gymnastikförening, 17/04 15:17 
Ljungsbro Gymnastikförening, 16/04 16:35 
Ljungsbro Gymnastikförening, 19/03 12:59 
Ljungsbro Gymnastikförening, 01/03 11:09 
Ljungsbro Gymnastikförening, 31/03 07:56 
 
Kontakta oss
Gruppträning: ljungsbrogf@gmail.com
Schema barn och trupp
Tack till vår sponsor