SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Familje och barngymnastik

Till höstterminen har vi inte tillräckligt med ledare för att bedriva familjegymnastiken.

 

Kan du tänka dig att hjälpa till kontakta oss på  barn.ljungsbrogf@gmail.com, trupp.ljungsbrogf@gmail.com 

 

Vi erbjuder familjegymnastik och barngymnastik. Familjegymnastiken vänder sig till barn i åldern 2-3 år i sällskap med aktiv vuxen. Barngymnastiken riktar sig till barn 3-7 år där barnet deltar utan förälder.

 

Vårt mål är att barnen ska få uppleva rörelseglädje till musik och i samvaro med andra samt att lägga grunderna inom gymnastik. Detta görs på ett lekfullt sätt och utifrån gymnastens förutsättningar lär vi gymnastikens grunder så som gå, springa, hoppa, krypa, hänga, klättra, kasta/fånga, stödja och rulla.

 

En vanlig lektion innehåller samling, uppvärmning, redskapsbana, lek och en avslutning.

 

Vi tränar på att sitta stilla i ringen vid samling, lyssna på vad ledaren säger, respektera sina kompisar, stå i kö för att göra sin övning.

 

I grupperna för de yngsta barnen ligger fokus på rörelseglädje, lek, rytm och takt. Passen är upplagda så att det ska vara varierande träning men med återkommande moment så att barnen känner sig trygga.

 

För grupper med lite äldre barn är det uppvärmning och gymnastiska övningar vid olika stationer på matta och plint såsom balansövningar, stå på händer, hjula, gå upp i brygga m.m. Vi fortsätter att träna grunderna och moment i gymnastik.

Nyheter från föreningen
Ljungsbro Gymnastikförening, 18/11 16:19 
Ljungsbro Gymnastikförening, 09/08 13:22 
Ljungsbro Gymnastikförening, 31/03 07:56 
Ljungsbro Gymnastikförening, 25/03 15:02 
Ljungsbro Gymnastikförening, 21/03 13:04 
Ljungsbro Gymnastikförening, 25/02 15:10 
 
Kontakta oss
Gruppträning: ljungsbrogf@gmail.com
Schema barn och trupp
Tack till vår sponsor