Hoppa till sidans innehåll

Information


I truppgymnastik tränar och tävlar gymnasterna lagvis. I truppgymnastik ingår tre grenar: matta, fristående och hopp. För mer information titta gärna på filmen, “Truppgymnastik på två minuter”.  

Vi tar emot barn och ungdomar från 7-8 år och uppåt. För att kunna tillgodogöra sig träningen så bör man kunna sparka upp till handstående mot vägg och hoppa med två fötter på satsbrädan. Våra truppgrupper tränar 2-3 gånger i veckan 1-2 timmar varje gång. 

I alla våra grupper lägger vi vikt vid grundträning som styrka och rörlighet och är noga med tekniken. Även lekar och dans ingår i träningen. Men viktigast av allt är naturligtvis att vi har roligt tillsammans och att våra barn och ungdomar känner rörelseglädje som förhoppningsvis räcker livet ut. Vi strävar efter att alla får möjlighet att utvecklas i sin takt och efter sina förutsättningar. Det innebär att alla nödvändigtvis inte tränar exakt på samma övningar i gruppen. Samma redskapsuppställning kan därför användas för olika övningar beroende på hur långt man har kommit inom gymnastiken.

Vi har som målsättning att delta i enklare tävlingar i regionen. Om och vilka tävlingar som trupperna deltar i, beslutar ledarna i respektive grupp efter gruppens förutsättningar. I samband med tävling kan det krävas tävlingsdräkt. Det bekostas i så fall av gymnasten själv. Det är inget krav att vara med och tävla utan det väljer gymnasterna själva.

I samband med uppvisningar och tävlingar kan ni som förälder bli ombedda att hjälpa till t.ex. med redskapen, i entrén, kiosken eller med skjuts till tävlingar. Vanligtvis så krävs er insats 1-2 gånger/termin. Vi är alltid i behov av fler som vill hjälpa till i föreningen t.ex. som ledare, domare, administratör eller annat. Om ni vill bidra kontakta oss på This is a mailto link.

Läs mer om gruppindelning och träning i dokumentet: "Truppverksamhet beskrivning".

Uppdaterad: 06 JUN 2018 18:11 Skribent: Malin Bladh
Epost: This is a mailto link

------------------------------------

Kontakta oss

 

Gruppträning

This is a mailto link

 

Barngrupper

This is a mailto link 

----------------------------------- 

 Boka Spinning HÄR

 ------------------------------------

Frågor och svar om registrerings- och betalfunktionen

 ------------------------------------

Tack till vår sponsor

Apoteket Svalan, Ljungsbro

Apoteksgruppens logga

 

 

Klöverns logga

 

Postadress:
Ljungsbro GF - Gymnastik
Evastigen 9
58571 Ljungsbro

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link...

Se all info