Hoppa till sidans innehåll

Yoga


Kanske vill du bli smidigare i kroppen, må bättre fysiskt och ha lättare för att slappna av. Då är yoga värt att testa.

Yoga är ett effektivt verktyg för att skapa balans mellan kropp och sinne. Yoga är inte bara fysisk träning utan kan mer beskrivas som ett slags system med olika positioner (asanas) i kombination med andnings- och avslappningsövningar som ökar styrkan, smidigheten och välbefinnandet.

Yogapasset är utvecklat från den klassiska Hathayogan av yogaläraren Ulrika Rylow med syftet att göra yogan så säker och skadefri som möjligt. Fokus ligger på hälsosam biomekanik, men också på energi och glädje.

När vi yogar är vi befriade från tankar kring prestation och "måsten". Vi accepterar och utgår från oss själva, dagsformen och känslan av här och nu. Var i kroppen känns de olika övningarna, och hur känns de? Har jag lust att utmana mig själv, eller har jag en dag när jag bara vill ta det lugnt, krypa ihop i "Barnets position" och andas? Allt är okej och du bestämmer själv. Vi vill poängtera att ingen religion finns kopplad till vår yoga.

Vid regelbunden träning kan man få många positiva effekter av yoga. Exempelvis en ökad kroppsmedvetenhet, minskad muskulär spänning, förbättrad sömn, sänkt blodtryck m.m.

Bekväma kläder funkar bäst och vi tränar barfota. Varje pass inleds med uppvärmning och avslutas med avslappning. Var snäll och kom i god tid till passet, det hjälper oss att få en skön och lugn stämning redan från början. 

Uppdaterad: 15 FEB 2017 21:01 Skribent: Therese Jomander
Epost: This is a mailto link

------------------------------------

Kontakta oss

 

Gruppträning

This is a mailto link

 

Barngrupper

This is a mailto link 

----------------------------------- 

 Boka Spinning HÄR

 ------------------------------------

Frågor och svar om registrerings- och betalfunktionen

 ------------------------------------

Tack till vår sponsor

Apoteket Svalan, Ljungsbro

Apoteksgruppens logga

Postadress:
Ljungsbro GF - Gymnastik
Evastigen 9
59071 Ljungsbro

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info