Hoppa till sidans innehåll

Våra barngrupper


Vår barngymnastik vänder sig till barn i åldern 3-9 år.

Vårt mål är att barnen ska få uppleva rörelseglädje till musik och i samvaro med andra samt att lägga grunderna inom gymnastik. Detta görs på ett lekfullt sätt och utifrån gymnastens förutsättningar lär vi gymnastikens grunder så som gå, springa, hoppa, krypa, hänga, klättra, kasta/fånga, stödja och rulla.

En vanlig lektion innehåller samling, uppvärmning, redskapsbana, lek och en avslutning.

Vi tränar på att sitta stilla i ringen vid samling, lyssna på vad ledaren säger, respektera sina kompisar, stå i kö för att göra sin övning.

I grupperna för de yngsta barnen ligger fokus på rörelseglädje, lek, rytm och takt. Passen är upplagda så att det ska vara varierande träning men med återkommande moment så att barnen känner sig trygga.

För grupper med lite äldre barn är det uppvärmning och gymnastiska övningar vid olika stationer på matta och plint såsom balansövningar, stå på händer, hjula, gå upp i brygga m.m. Sist tillkommer övningar med trampett som raka hopp på plint utan rotation. Vi fortsätter att träna grunderna och moment i gymnastik.

I vår nya grupp "Förberedande truppgymnastik" tränar vi grunderna i truppgymnastik och vi börjar lägga mer vikt vid teknik och stil i övningarna. På matta tränar vi kullerbytta, hjulning och handstående. Så småningom kommer även förberedande övningar för rondat, handvolt och flickis läggas till. I hopp tränar vi raka hopp på trampett men även med satsbräda och plint. Så småningom kommer även förberedande övningar för frivolt att läggas till. Även dans, styrka och rörlighet ingår.

Uppdaterad: 17 JUN 2018 10:17 Skribent: Elisabet Berg
Epost: This is a mailto link

------------------------------------

Kontakta oss

 

Gruppträning

This is a mailto link

 

Barngrupper

This is a mailto link 

----------------------------------- 

 Boka Spinning HÄR

 ------------------------------------

Frågor och svar om registrerings- och betalfunktionen

 ------------------------------------

Tack till vår sponsor

Apoteket Svalan, Ljungsbro

Apoteksgruppens logga

Postadress:
Ljungsbro GF - Gymnastik
Evastigen 9
59071 Ljungsbro

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info